30
Oct

30 October | 13:30 - 14:15 | Kristiansand | Open for all

Trådløse sensorer og sensornettverk

Sted: Radisson Blu Caledonien Hotel, Sal 2.

Nye kommunikasjonsteknologier gjør det mulig å anvende trådløse sensorer som har lang batterilevetid og lang rekkevidde. Disse teknologiene er foreløpig lite kjent. Denne sesjonen vil gi deg muligheten til å lære om teknologier som ventes å revolusjonere IoT (Internet of Things) de nærmeste årene.

Vi har delt denne sesjonen i to deler:

  • I første del vil Jan Helge Viste fra GCE NODE gi en oversikt over aktuelle teknologier og nettverk. Han vil både presentere LoRaWAN teknologien og Narrowband Internett of Things. LoRaWAN® er designet for trådløst å koble batteridrevne ‘ting’ til Internett i regionale, nasjonale eller globale nettverk, og ivaretar toveis-kommunikasjon, ende-til-ende sikkerhet, mobilitet og lokaliseringstjenester. NarrowBand Internet of Things (NB-IoT) er en ny kommunikasjonsteknologi som gjør det mulig for «ting» å kommunisere via det eksisterende 4G-nettet. Sensorene som benyttes er rimelige i produksjon og har lang batterilevetid, på opptil ti år eller mer. Dette vil gjøre det mulig å koble «ting» til internett hvor det tidligere ikke har vært lønnsomt eller praktisk gjennomførbart grunnet strøm- og dekningsutfordringer.
  • I andre del av sesjonen vil Harald Holt fra GCE NODE demonstrere enkelte sensorer og LoRAWAN nettverksteknologien. Eksempler på sensorer som vil bli demonstrert er lekkasjedetektor, vibrasjonssensor, nærværs-måler, støy, temperatur, luftfuktighet, lys, posisjon osv. Sensorene vil levere sine data via LoRaWAN nettverk, og bli gjort synlige i enkle apper.

Program, påmelding og informasjon om  Sørveiv Tech finner du her.

Rabatterte billetter
GCE NODEs deltakerbedrifter kan kjøpe 2 dagers billett for prisen av 1 dag, rabattkode: J5FKPANGT5ZRNODE

 


Register