Ta kurset «Elements of AI» på norsk – sammen med andre fra NODE-klynga.

  • Lurer du på hvordan kunstig intelligens (KI) kan påvirke hverdagen og jobben din?
  • Vil du lære mer om hva KI egentlig er – og hvordan det er bygget opp?
  • Vil du forstå hvordan KI vil utvikles og påvirke oss i årene som kommer?

Mer enn 400 000 personer fra 170 land har allerede gjennomført gratiskurset «Elements of AI». Nå er kurset tilgjengelig på norsk, og du kan ta det sammen med folk fra bedriftene i klyngene GCE NODE og Maritimt Forum Sør (MFS). Det etableres egne kollokvie-grupper for NODE /MFS for kursdeltakere som vil diskutere de ulike modulene.

– Vi anbefaler ansatte i NODE-bedriftene om å delta. Vi skal avmystifisere kunstig intelligens, og lære mer om ulike anvendelser i våre bedrifter, sier Jan Helge Viste, prosjektleder digitalisering og forretningsutvikling i GCE NODE.

Han sier betydningen av kunstig intelligens for næringslivet har vokst markant de siste årene og er forventet å vokse enda mer.

– Ytelsen til AI-teknologi er drastisk forbedret, samtidig som virksomheter og institusjoner fortsetter satsingen på forskning og utvikling. Vi ser også en sterk investeringsvilje og kommersialisering av teknologien, sier Viste.

Slik deltar du i «Element of AI»:

  1. Meld deg på via kursets nettside https://www.elementsofai.com/no/
  2. Velg å ta kurset «i eget tempo».
  3. Meld deg på GCE NODEs kollokviegrupper her (påmeldingsfrist: 14. juni).
    Da får du tilbud om å delta på et videomøte etter hver av de seks modulene, for å diskutere hva vi har lært og hva det vil bety i vår bransje.

Gjennomføring:
«Elements of AI» krever ingen inngående teknologikunnskaper. Det lønner seg å kunne litt matematikk, men ikke utover det rent grunnleggende. Deltakerne gjennomfører ulike moduler, der hver del tar 5-10 timer å fullføre.

Vi planlegger å gjennomføre kurset, inkludert GCE NODEs kollokviegrupper, i perioden 1. juni til 15. september (med sommerferie i midten).

Les mer om kurset